top of page

Modalitați de încurajare a participării la transportul sustenabil

Programele de stimulare sunt esențiale pentru ca orice program de carpooling la nivelul întregii companii să funcționeze. Stimulentele sunt cele care îi fac pe cei care nu sunt imediat pasionați să participe. Așadar, cum putem încuraja angajații să participe?

01

Locuri de parcare preferențiale

02

Recompense

03

Oferiți garanții
Modern Business Building_edited.jpg

Și mai mult...

Evidențiați beneficiile pentru utilizatorul final pentru a încuraja angajații să folosească serviciile Zer0 și pentru a crește participarea la program. Împarțirea unei curse ajută la reducerea stresului, la îmbunătățirea productivității și la creșterea satisfacției generale Angajații care participă la programele de carpooling economisesc bani din costurile de combustibil, reducând în același timp uzura zilnică a vehiculelor personale Programele de co-voiajare creează un sentiment mai puternic de comunitate și îi ajută pe angajați să încurajeze legături personale pe care altfel nu le-ar fi putut stabili

Încurajați angajații să folosească mașina în comun și oferiți în același timp un avantaj competitiv afacerii dvs. Întreprinderile care oferă programe de carpooling pentru angajați proiectează, de asemenea, valori pozitive pentru comunitate, ajutând la atragerea și păstrarea unor angajați mai valoroși. Acest lucru este valabil mai ales pentru generația tinerilor, care intră acum în număr mare pe piața forței de muncă și care determină schimbări în modul în care companiile se gândesc la politicile lor de navetă. Studiile de piață arată că tinerii privesc dincolo de remunerație atunci când cântăresc ofertele de muncă. Pe lângă salariu și beneficii, ei iau în considerare și cultura companiei și tind să favorizeze angajatorii ale căror valori le reflectă pe ale lor. Astfel, implementarea unui set de programe pentru navetiști orientate spre viitor și ușor de accesat poate fi o modalitate eficientă de a atrage potențialii angajați să accepte un post. Datele unui sondaj din 2018 au arătat, de asemenea, că 23% dintre oameni au renunțat la un loc de muncă din cauza unei navete nefavorabile. Având un program de navetă eficient care să încurajeze angajații să împartă o cursă, este mai probabil ca afacerea dvs. să rețină talentele pe care le atrage. De asemenea, vă ajută să transmiteți ideea că firma dvs. crede într-un echilibru pozitiv între viața profesională și cea privată, care este o altă valoare cheie împărtășită de un număr mare de membri mai tineri ai forței de muncă.

bottom of page